LinuxLinks.com
Newbies What Next ? News Forums Calendar

Search/Browse

 Category Gateway
More Options
Category:

LinuxLinks News
 · Running Kodi on the Asus Tinker Board
 · Assimilate Go Programming with Open Source Books
 · TinkerOS_Debian V1.8 (Beta version) Released
 · Will Razer Ever Wake Up and Smell the Roses?
 · Learn Swift Programming with No-Charge Books
 · 11 Recommended Open Source Multi-Platform Astronomy Software
 · Teach Scratch Programming with Open Source Books
 · Open Source Books
 · Study Ruby Programming with Open-Source Books
 · Grasp R Programming with Open-Source Books
(more...)
 

LinuxLinks Login

Login:

Password:



Click here
to start your own
Link collection!



My LinuxLinks
 My LinuxLinksMyLinks  FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

NoInternet after changing countries

 
Post new topic   Reply to topic    LinuxLinks.com Forum Index -> Networking / Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Goroku
Registered


Joined: 06 May 2008
Posts: 2

PostPosted: Tue May 06, 2008 6:26 am    Post subject: NoInternet after changing countries Reply with quote

Hello,
I moved from Europe to Japan and find that my suse 10.3 does not connect to the internet here when I plug in the dsl cable. I use XP on the same computer (which as you can see here) immediately worked fine.
In Suse I went to the terminal and did the ifconfig and got two answers
the eth0 does have an IP, the lo and the 127.0 address is also there.....

When trying to configure a new provider I am asked about the country, which does not have Japan on its list and does not even allow new countries---
Is there a way around this?

Thanks Question
Back to top
View user's profile Send private message

Goroku
Registered


Joined: 06 May 2008
Posts: 2

PostPosted: Sat May 17, 2008 10:45 pm    Post subject: Reply with quote

Friends, a few weeks ago I posted a rather straight forward question in this forum:
A notebook with xp professional und Suse 10.3 connected perfectly well in Europe, when connected with a dsl-cable to the internet. Here in Tokyo, the xp still works fine, without any changes, the Suse 10.3 does not work at all.
I got many answers from people trying to help and have spent around twenty to thirty hours trying them all, but….none worked.
As the problem to me seems pretty straight forward, I was surprised by the result. If I have to waste that much time on such a little thing (as xp clearly shows) I might as well keep on using xp and simply re-install it every few months from my cd, if I find it too slow, or too contaminated by the use in the internet….
Thanks for trying,
a disappointed Linux friend (not the first one, from what I read here!)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    LinuxLinks.com Forum Index -> Networking / Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2002 phpBB Group
Built with GeekLog and phpBB
Comments to the webmaster are welcome
Copyright 2009 LinuxLinks.com - All rights reserved